Odgovor na pandemiju COVID-19: Vanredni pozivi Erasmus+ u oblasti obrazovanja

Nakon revizije Godišnjeg programa rada Erasmus+ 2020, dva nova poziva raspisana su 25. augusta 2020. godine. Kroz svaki od njih dodjeljuje se 100 miliona eura kao odgovor na obrazovne izazove nastale usljed pandemije COVID-19.

Image for news

Poziv na spremnost za digitalno obrazovanje podržavat će projekte u školskom obrazovanju, strukovnom obrazovanju i osposobljavanju te visokom obrazovanju. Ovaj poziv ima za cilj poboljšati online učenje, učenje na daljinu i kombinovano učenje – uključujući podršku učiteljima i predavačima, kao i zaštitu inkluzivne prirode mogućnosti digitalnog učenja. Poziv „Partnerstva za kreativnost“ pružit će podršku projektima na području mladih, školskog obrazovanja i obrazovanja odraslih.

Poziv ima za cilj razvijati vještine i kompetencije koje podstiču kreativnost i pospješuju kvalitet, inovativnost i priznavanje rada mladih.

Oba poziva doprinijet će povezivanju organizacija za obrazovanje, osposobljavanje i organizacija za mlade s onima iz kulturnog i kreativnog sektora.

Rok za prijavu je 29. oktobar 2020. godine. Zainteresovane organizacije trebaju se obratiti nacionalnoj agenciji Erasmus+ u svojoj zemlji.

Daljnje informacije i pojašnjenja poziva dostupne su u drugom Vodiču za program Erasmus+ do 2020. godine na adresi:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/resources/documents/second-corrigendum-2020-erasmus-programme-guide_en.