Poziv za učešće u USAID-ovom projektu razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) pruža bespovratnu finansijsku i tehničku podršku izvozno orijentiranim malim i srednjim preduzećima u BiH, iz sektora drvoprerade, metaloprerade, tekstilne industrije i informaciono-komunikacijskog sektora. Projekat USAID WHAM počeo je u junu 2017., a završava se u junu 2022. godine. Cilj projekta je da pruži podršku kompanijama, pomogne u zapošljavanju, finansiranju obuka, podršci novim kompanijama, otvaranju novih radnih mjesta te obučavanju osoblja.

Image for news

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) poziva sve zainteresovane i kvalifikovane organizacije da dostave svoje projektne prijedloge za podršku putem bespovratnih sredstava. Ukupan iznos potencijalnih sredstava koje USAID namjerava dodijeliti je 350.000,00 USD. Procijenjeni broj ugovora za koje je planirana dodjela je 10, a maksimalni iznos po ugovoru 70.000,00 USD.

 Javni poziv je fokusiran na osposobljavanje radne snage te je s tim u vezi WHAM objavio javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za podršku trening centrima koji rade obuku malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta, tekstila/obuće ili IKT-a orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

 Ukoliko želite uvid u kompletnu dokumentaciju i dodatne informacije u vezi s ovim projektom, posjetite web stranicu http://www.whambih.org/. Također, ukoliko vam je potrebno više informacija o ovom javnom pozivu, možete prisustvovati online webinaru koji se organizuje s ciljem predstavljanja javnog poziva i odgovaranja na pojedina pitanja u vezi s javnom pozivom. 

Webinar prezentacijama možete pristupiti u sljedećim terminima:

  • četvrtak 18. 6. u 10.00 sati;
  • četvrtak 25. 6. u 10.00 sati.

 Rok za dostavu aplikacija je 29. 6. 2020. godine u 16.00 sati po lokalnom vremenu, s tim da javni poziv može biti zatvoren i ranije ako se dodijele sva odobrena sredstva, budući da USAID WHAM podstiče zainteresovane organizacije da pošalju svoju aplikaciju što prije. Za sva eventualna pitanja o procesu i proceduri prijave možete poslati upit putem e-maila na whamgrants@iesc.org.