Obavijest o održavanju Četvrte konferencija u okviru projekta WAI4PwDs - "Web pristupačnost i druge inicijative za osobe sa invaliditetom u EU u doba pandemije i drugim kriznim vremenima"

Četvrta konferencija u okviru projekta WAI4PwDs - "Web pristupačnot i druge inicijative za osobe sa invaliditetom u EU u doba pandemije i drugim kriznim vremenima" se održava u Pragu (Republika Češka) od 14.do 16.06.2022. godine.

Image for news

Cilj projekta je razmjena iskustava i primjera dobre prakse u oblasti pristupačnosti raznim sadržajima koji su od ključnog značaja za poštovanje temeljnih ljudskih prava, svakodnevni kvalitetan život i socijalnu inkluziju osoba sa invaliditetom, u svim sferama života, a posebno onim koje su dodatno pogođene i sagledane kroz prizmu posljedica pandemije virusa COVID 19.

Naglasak projekta je na povećanju pristupačnosti mrežnih sadržaja osobama sa invaliditetom, učenicima s teškoćama u razvoju i ostalim ranjivim skupinama.

Projekat se finansira kroz program Evropa za građane i građanke, Mreža gradova u konzorcijumu koji čine 9 partnera iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Češke i Srbije. Nosilac projekta je Regionalna razvojna agencija Srem, iz Republike Srbije.