Getty Scholar grants 2022 za istraživače

Getty Scholar Grants namijenjeni su priznatim naučnicima ili pojedincima koji su postigli izuzetnost u svojim područjima.

Image for news

Primaoci mogu boraviti u Getty Research Institutu ili Getty vili (Los Angeles, SAD), gdje nastavljaju vlastite projekte bez obaveza vezanih uz posao.

Prijave za ispunjavanje uslova dobrodošle su od istraživača koji se bave umjetnošću, humanističkim ili društvenim naukama.      

Getty naučnici mogu boraviti od tri do devet mjeseci:

  • Tromjesečni boravak: od septembra do decembra, od januara do aprila, od aprila do juna:              21.500 USD
  • Šestomjesečni boravak: od septembra do aprila, od januara do juna: 43.000 USD
  • boravak: od septembra do juna: 65.000 USD

Za privatne korisnike bespovratnih sredstava također uključuju ured na Getty Research Institutu ili Getty Villi, stan u Getty naučnom stambenom kompleksu, avionske karte iz Los Angelesa, i dostupnu zdravstvenu opciju.

Ovi se uslovi primjenjuju od juna 2021. godine, a uslovi i dužina potpora podložni su promjenama.

Također se mogu nametnuti zdravstvene i sigurnosne smjernice za korisnike stipendija.    

Potpuni materijali za prijavu prihvataju se samo putem interneta.    

Rok za podnošenje prijava je 1. oktobar 2021. godine u 17.00 sati.      

Podnosioci zahtjeva obavještavaju se o odluci Getty Research Instituta šest mjeseci nakon isteka roka. Getty Scholar stipendije dodjeljuju se na konkursnom osnovu.      

Prijave se ocjenjuju na osnovu sljedećeg: (1) ukupan kvalitet prijave; (2) kako se predloženi projekat odnosi na godišnju temu istraživanja; (3) prijašnja postignuća podnosioca zahtjeva; i (4) kako bi projekat imao koristi od resursa na Gettyju, uključujući njegovu biblioteku i zbirke.      

Podnosioci zahtjeva moraju ispuniti i predati mrežni obrazac za prijavu bespovratnih sredstava Getty Scholar, zajedno s dolje opisanim prilozima: prijedlog projekta, biografija, fakultativni uzorak za pisanje.              

Sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici:                 https://www.getty.edu/foundation/initiatives/residential/getty_scholars.html      

Telefon: (310) 440-7374, e-mail: researchgrants@getty.edu