Javni poziv za podršku za novo zapošljavanje u IT firmama

U okviru projekta „Bolje upravljanje za brži ekonomski rast (EGG)“ koji provodi Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), a finansira Vlada Kraljevine Norveške, raspisan je Javni poziv za mala i srednja preduzeća iz softverske industrije za podršku provedbi projekata za poboljšanje tehnološke opreme i osposobljavanja za prekvalifikaciju i dodatnu obuku potrebne radne snage.
Cilj ovog poziva za iskazivanje interesa je utvrditi projekte koji će u okviru raspoloživih sredstava pružiti podršku za poboljšanje tehnološke opreme, projekte vezane za prekvalifikaciju i dodatnu obuku potrebne radne snage te kombinovane projekte prekvalifikacije i dodatne edukacije radnika i ulaganja usmjerena na poboljšanje tehnološke opreme, koju će provoditi odabrani korisnici javnog poziva.

Projekt EGG će za finansiranje odabrati najbolje rangirane projekte u okviru raspoloživih sredstava. Iznosi sufinansiranja od strane Projekta EGG po jednom projektu se kreću od minimalno 21.000,00 KM (bez PDV-a) do maksimalno 42.000,00 BAM (bez PDV-a). Podnosioci prijava moraju voditi računa da se traženi iznos sufinansiranja od strane Projekta EGG vezuje za očekivani broj novozaposlenih radnika kroz predloženi projekt, odnosno za 1 radno mjesto maksimalni iznos podrške od strane Projekta EGG iznosi 7.000,00 KM (bez PDV-a), vodeći računa da minimalna podrška iznosi 21.000,00 (KM bez PDV-a), odnosno min. 3 novozaposlena radnika x 7.000,00 KM. Primjera radi, ukoliko podnosilac prijave planira da kroz projekt zaposli 6 radnika, od Projekta EGG može zahtijevati maksimalno 42.000,00 KM (bez PDV-a), odnosno 6 radnika x 7.000,00 KM (bez PDV-a).

Prijave se moraju podnijeti u zatvorenoj koverti preporučenom poštom, kurirskom poštom ili lično na sljedeću adresu:

Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), Projekt „Bolje upravljanje za brži privredni rast (EGG)“, Zmaja od Bosne b. b., 71000 Sarajevo

Prijave predane drugim sredstvima (npr. faksom ili e-mailom) neće se razmatrati.

Svi aplikanti će biti pismeno obaviješteni o rezultatima poziva.

 

Predviđeni indikativni vremenski okvir za provedbu procesa odabira je kako slijedi:

AKTIVNOST

DATUM

Objava poziva

8. 3. 2021. godine

Krajnji rok za dodatne upite i pojašnjenja

24. 3. 2021. godine

Rok za podnošenje prijedloga

29. 3. 2021. godine

Obavijest o konačnim rezultatima poziva

9. 4. 2021. godine

Potpisivanje ugovora s odabranim MSP-ovima

Tokom aprila 2021. godine

 

 

Nakon odluke o dodjeli sredstava ovog javnog poziva, odabranim MSP-ovima će se na potpis dostaviti Sporazum o saradnji, u skladu s UNDP-ovim pravilima, u kojem će se definisati finansijske obaveze te rokovi realizacije samog projekta.