Obuke iz oblasti evropskih integracija

1.11.2019. Vlada Brčko distrikta BiH, putem Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju, u saradnji s Direkcijom za evropske integracije Vijeća ministara BiH, s ciljem jačanja kapaciteta operativnih struktura, za državne službenike i zainteresovanu stručnu javnost organizuje niz obuka iz segmenta evropskih integracija.

Image for news

Obuke će u periodu od 4. do 8. novembra u prostorijama HKD „Napredak” provoditi certificirani predavači Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH. Iste se provode u skladu s Planom obuka u oblasti evropskih integracija za 2019. godinu Vijeća minstara BiH te predstavljaju standardizovane obuke za unapređenje znanja učesnika koji već obavljaju poslove iz relevenatne oblasti. 

Obuke će se provoditi iz sljedećih oblasti: 

- „Metode, načini i tehnike usklađivanja zakonodavstva“ u periodu od 4. do 5. novembra tekuće godine, 

- „Upravljanje projektnim ciklusom i priprema projekata za potrebe IPA II“ u periodu od 6. do 7. novembra tekuće godine i 

 - „Pravo EU“ 8. novembra tekuće godine. 

Prema riječima gosp. Miroslava Geljića, šefa Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju, ovim obukama prisustvovat će do 60 polaznika, prevashodno s područja Brčko distrikta BiH, ali iz okolnih općina koje gravitiraju Distriktu. 

Rok za prijave za ove obuke je do kraja radnog dana 1. novembra tekuće godine, a pod linkom /obrazovanje/aktuelne_obuke/ internet stranice www.dei.gov.ba moguće je izvršiti prijavu nakon čega će na istoj stranici biti objavljena konačna lista polaznika.