Poziv na konferenciju „Digitalna transformacija za održivu ekonomiju“

2.10.2020. Online konferencija „Digitalna transformacija za održivu ekonomiju“ održat će se 5. 10. 2020. godine od 14.00 do 17.00 sati.

Image for news

Konferencija o digitalnoj transformaciji, koja će otvoriti SDG Poslovnu sedmicu 2020, bit će usmjerena na predstavljanje Evropske digitalne strategije (European Digital Strategy) (jedinstveno digitalno tržište), kao i na konkretne primjere vladinih politika/mehanizama koji podržavaju tranziciju prema digitalnoj ekonomiji, s osvrtom na ulogu različitih aktera, pri čemu će se posebni fokus staviti na privatni sektor i njihova iskustva u tom procesu. 

Cilj Konferencije kao platforme je otvoriti raspravu i pokazati puteve za integraciju stručnosti u procese digitalizacije, uključujući analitiku podataka, aplikacijska programska sučelja (API), umjetnu inteligenciju i mašinsko učenje i druge tehnologije koje korporacijama nude vrijedne načine za poboljšanje njihove konkurentnosti. 

Na listi potvrđenih predavača nalaze se predstavnici EU DG Connect, Švedske agencije za ekonomski i regionalni rast, Privredne komore Velikog Vojvodstva Luksemburg, Centra za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije, Tetrapaka i mnogih drugih. 

Događaj se organizuje u partnerstvu s Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i u saradnji s UNDP Accelerator Lab, D4D i EU4Business. 

Više informacija o konferenciji koja otvara SDG Poslovnu sedmicu 2020 možete naći na web stranici SDG Poslovne sedmice. 

Link za učešće u konferenciji bit će poslan na e-mail koji možete ostaviti na formularu za učešće.