Prezentovan Treći poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje

U organizaciji Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta BiH i Challenge fonda uz podršku Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Udruženja poslodavaca, Privredne komore te Privrednog vijeća Brčko distrikta BiH prezentovan je Treći poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje.

Image for news

    Prezentacija je održana 14. 11. 2018. godine u Brčkom u sali za prezentacije Direkcije za finansije Brčko distrikta BiH, a namijenjena je prvenstveno lokalnim privrednicima i poslodavcima iz Privredne komore Brčko distrikta BiH te Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH, ali i svima onima koji planiraju poslovne poduhvate.

    Challenge to Change – C2C projekat je četverogodišnja inicijativa (2017–2020) koju će implementirati Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća – RARS, dok je partner u projektu i Regija Ostergotland, Istočna Švedska.

    Treći poziv za dodjelu grant sredstava iz Challenge fonda za inovativne poslovne ideje, finansijske aspekte, proces apliciranja, bodovanja, odabir najboljih projekata, metodologiju implementacije finansijskih sredstava te ugovaranje predstavili su priznati licencirani predavači iz Sarajevske regionalne razvojne agencije – SERDA.

    Na kraju su učesnici na predavanju imali priliku postaviti mnogobrojna pitanja i dobiti objašnjenja u vezi s prezentovanim projektom. Svi prisutni kao i oni koji nisu prisustvovali predavanju sva pojašnjenja i uputstva mogu dobiti putem online konsultacija na stranici http://c2c.ba./, odnosno u Odjeljenju za evropske integracije i međunarodnu saradnju Vlade Brčko distrikta BiH.