Poziv za apliciranje na Program obuke za mlade državne službenike sa područja Zapadnog Balkana

Evropski koledž je po nalogu Kraljevine Nizozemske organizovao dvosedmični program obuke prilagođen mladim državnim službenicima koji rade u području EU poslova na Zapadnom Balkanu.

Obuka će se održati u Tirani, Albanija, od ponedjeljka, 3. juna do petka, 14. juna, a uključivat će studijsko putovanje u Belgiju i Nizozemsku. Program će polaznicima pružiti dublje znanje i praktične vještine u vezi s politikama EU i donošenjem odluka, s fokusom na proces pristupanja. Vrlo interaktivne sesije vodit će renomirani predavač s praktičnim iskustvom s institucijama EU-a. Svaka sesija pružit će dovoljno prostora za raspravu i razmjenu dobrih praksi.
Mladi državni službenici iz šest zemalja zapadnog Balkana koji trenutno rade u ministarstvima i drugim državnim agencijama potiču se da se prijave za program.  Prijave se zatvaraju u petak, 8. marta 2024. godine, u 23:59:59 (CET: srednjoeuropsko vrijeme). Evropski koledž će izvršiti odabir sudionika koji će se temeljiti na tehničkim kriterijima, kako bi se osigurala uravnotežena zastupljenost profila, nacionalnosti i spola. Odabrat će se do četiri sudionika po zemlji.
Odabrani sudionici će biti sponzorisani od strane projekta kako bi pohađali program obuke besplatno. Tokom obuke polaznicima će biti osiguran puni pansion i smještaj, uključujući prijevoz i smještaj tijekom posjeta Briselu i Den Hagu. Molimo sudionike da sami organiziraju putovanje do i iz Tirane.
Cijenili bismo ako biste podijelili informacije s kolegama koje bi program obuke mogao zanimati.

Kriteriji prihvatljivosti mogu se pronaći na namjenskoj web stranici ovdje.

https://www.coleurope.eu/bruges/executive-education-training-projects/tailor-made-training/training-programme-young-civil-servants-western-balkans