USAID Turizam – Javni pozivi za dodjelu grantova

USAID Turizam je objavio javni poziv (APS) za dodjelu grantova.
Grantovi će biti dodjeljivani za aktivnosti u sektoru turizma lokalnim neprofitnim i profitnim nevladinim organizacijama, udruženjima i preduzećima registrovanim u BiH za aktivnosti kojima se jasno podupiru aktivnosti i ciljevi projekta USAID turizam, promovišu inovativne ideje, pomaže pružaocima usluge u ispunjavanju međunarodnih standarda kvaliteta i promoviše saradnju u oblasti marketinga i promocije proizvoda.

Image for news

To može, između ostalog, uključivati razvoj lokalnog turističkog iskustva, razvoj radne snage, napor na očuvanju i aplikacije kojima se poboljšavaju aktivnosti marketinga i aktivnosti digitalne transformacije. Nadalje, traže inovativne ideje i aplikacije kojima se omogućuje inkluzivan razvoj i konkretna poboljšanja u oblasti rodne ravnopravnosti i uključivanja mladih i osoba s invaliditetom.

Grantovi koje dodjeljuje projekt USAID Turizam također će biti korišteni kao instrument za ostvarivanje javno-privatnih partnerstava (JPP) kojima se povećavaju strana i domaća ulaganja i doprinosi zaštiti i povećanju turističkih resursa.

Ukupna vrijednost granta koji se dodjeljuje putom ovog APS-a je 350.000,00 USD.

Aplikacije se mogu predavati u sljedećim rokovima:

  • 1. krug – do 24.11.2021. godine

  • 2. krug – do 31.1.2022. godine

  • 3. krug – do 15.3.2022. godine.

Više informacija o ovom javnom pozivu možete pronaći na https://turizambih.ba/wp-content/uploads/2021/10/USAID-Turizam-2021-Annual-Program-Statement-APS_bhs.pdf